We kunnen de missie van De Landgenoten niet alleen verwezenlijken. Om onze missie waar te maken, hebben we vrijwilligers nodig. De inzet van vrijwilligers is een onmisbare schakel voor onze werking.

Jaarlijks komen we tweemaal samen met alle vrijwilligers. Aan het begin van de zomer - tijdens een vrijwilligersdag - om kennis en ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en gewoon gezellig samen te zijn. In de winter is er een feest waarbij we alle vrijwilligers in de bloemetjes zetten.

Onze vrijwilligersdag ging in 2021 door op zaterdag 3 juli. Zeven van onze vrijwilligers bezochten samen de boerderij van BoerEnCompagnie. Boer Brecht gaf er een inspirerende rondleiding. Hij vertelde onder meer hoe BoerEnCompagnie ooit begon als allereerste CSA in België en hoe de boerderij evolueerde naar een duurzame onderneming met verschillende facetten. Daarna wisselden de vrijwilligers van gedachten omtrent de opstartende beweging De Landgenoten terwijl ze zelf pizza’s belegden mét vers geplukte groentjes van de boerderij.

Klik op het pijltje hieronder om de leukste foto's van de vrijwilligersdag te bekijken.

Kriebelt het om zelf vrijwilliger te worden bij De Landgenoten, bekijk dan zeker https://www.delandgenoten.be/geef-jouw-tijd.

Vrijwilligersdag 3 juli 2021