Ontdek tijdens onze infosessie van woensdag 6 maart, van 19u30 tot 21u, hoe landbouwgrond de toekomst van Belgische boeren en gezonde voeding mee bepaalt.

https://www.delandgenoten.be/node/292
292
De Landgenoten
Regine Beerplein 1, E305, 2018 Antwerpen

Van 7 tot 9 maart gaat Kiemkracht door in De Vooruit en op locaties bij boeren, producenten en horecazaken. Op een speelse en toegankelijke wijze dagen we het publiek uit kritisch na te denken over voedsel en landbouw, met betrokkenheid van boeren, kunstenaars, wetenschappers, koks, filmmakers, activisten, en u.

De Landgenoten neemt deel aan de talk ‘Voedsel als koopwaar en commons’ om 12u.30 in de Domzaal. 

https://www.delandgenoten.be/node/281
281
Ecopolis Gent, Viernulvier e.a.
Vooruit, Gent

Op 20 april houdt De Landgenoten van 10u. tot 12u.30 zijn jaarlijkse Algemene Vergadering (AV) voor haar coöperanten en sympathisanten in de Vooruit in Gent. Niet enkel om het jaarverslag en jaarplan van 2023 met bijhorende financiële cijfers goed te keuren en de bestuurssamenstelling te bekrachtigen, ook om vooruit te blikken.

https://www.delandgenoten.be/node/280
280
De Landgenoten
Vooruit, Gent

Gezonde voeding van gezonde bodems speelt een sleutelrol in een gezonde levensstijl. De kruiwagenmars, die op maandag 22 april 2024 van start gaat, vraagt hier aandacht voor.

De Landgenoten ontvangt de Kruiwagenmars op één of meerdere van haar gronden, liefst samen met vele sympathisanten. Hou onze agenda in de gaten om te weten waar en wanneer en kom mee wandelen!

https://www.delandgenoten.be/node/294
294
Verschillende organisaties
Nederland en België

Op zaterdag 15 juni vindt van 12 tot 17u op het Ladeuzeplein in Leuven de zevende editie van Leuven Boert plaats. Leuven Boert is een toon- en verkoopmarkt voor alles wat met stadslandbouw en lokale voedselproductie te maken heeft. Ook dit jaar staat de boerenmarkt helemaal in het teken van korteketenproducten.

De Landgenoten verzorgt er een infostand. Kom even dag zeggen aan onze vrijwilliger!

https://www.delandgenoten.be/node/293
293
Stad Leuven
Ladeuzeplein, Leuven