Op Valentijnsdag 2020 mocht stichting De Landgenoten 8 ha biologische landbouwgrond gelegen in Ichtegem in ontvangst nemen van Geneviève. We betaalden de schenkingsrechten toen dankzij een renteloze lening van drie sympathisanten. Om die lening terug te betalen haalt De Landgenoten giften op. Aan gulle gevers schenken we ecologische lunchboxen, drinkflessen en brooddoekjes. Heerlijk om straks mee naar school te nemen.

De schenking deed het areaal van de coöperatie en de stichting in een klap groeien van 17 ha naar 25 ha. Op de gronden zijn reeds twee biologische boeren aan de slag: Ruth van Bloom teelt er biologische bloemen en Renaat van ’t Reigershof teelt er eigen voer voor zijn biologische melkgeiten.

De Landgenoten wil tegen eind 2020 graag 38.000 euro inzamelen: 34.710 euro aan schenkingsrechten en 3290 euro om onze werkingskosten te betalen. Daarom lanceert De Landgenoten deze ‘Terug-naar-school’-actie. Wie gul geeft ontvangt als cadeautje een lunchbox, drinkfles of brooddoekje, telkens met het logo van De Landgenoten.

Misschien ontvang je liever een fiscaal attest dan een cadeautje? Ook dat kan. Dankzij de extra hoge belastingvermindering van 60% (!) die geldt voor giften geschonken in de loop van 2020, betaal je in werkelijkheid minder dan de helft van het vermelde bedrag. Koop jij mee deze landbouwgrond definitief vrij?

Ontdek hier de cadeautjes die we voor jou in petto hebben:

5 euro

Een welgemeend dank je wel!

10 euro

Postkaartje

20 euro

Set van 5 postkaarten

30 euro

Katoenen boodschappentas

40 euro

Boodschappentas & set 5 postkaarten

50 euro

Brooddoekje Boc’n roll

65 euro

Drinkfles Dopper

85 euro

Aluminium lunchbox

100 euro

Brooddoekje & boodschappentas & 1 postkaartje

150 euro

Lunchbox & boodschappentas & 5 postkaarten

250 euro

Drinkfles & lunchbox & brooddoekje & boodschappentas

400 euro

2 sets: drinkfles & lunchbox & brooddoekje & boodschappentas

oranje brooddoekje, drinkfles, lunchbox

Kies je voor een fiscaal attest? Ga naar onze giftenpagina en volg de link naar de website van de Koning Boudewijnstichting. Je kan online een gift overmaken. Zo ben je zeker van je fiscaal attest.

Kies je voor een cadeautje? Ga naar onze giftenpagina, laat je gegevens achter, vermeld als projectvoorkeur ‘Ruth & Renaat’ en kies je cadeautje. Je gift is welkom op rekeningnummer BE02 5230 8068 1140 op naam van stichting De Landgenoten.

Alvast bedankt voor je bijdrage! Samen maken we werk van eerlijke, lokale voeding en grondzekerheid voor de boer.

 

* Deze cadeautjes-actie is geldig voor giften geschonken vanaf 31 juli 2020 tot en met 30 september 2020. De producten worden toegestuurd per post: de eerste verzenddag is ingepland op 24 augustus. Net op tijd voor de eerste schooldag.