Onze veeteelt steunt sterk op geïmporteerde soja, vaak met een grote klimaat- en milieu-impact. Boeren die hun veevoeder zelf willen telen, hebben daar niet altijd genoeg grond voor. Om hen te steunen, organiseert Greenpeace dit najaar samen met De Landgenoten en Terre-en-Vue een crowdfunding.

Steun voor Klavertoef

Maar landbouwers die op die manier willen boeren, stoten al snel op de absurd hoge prijs van landbouwgrond in België als gevolg van speculatie en schaalvergroting. Om hen te steunen en het probleem onder de aandacht te brengen, organiseert Greenpeace een crowdfunding voor bioboeren Peter De Cock en Joke De Rocker uit Scheldewindeke, en Joël Lambert uit Orp-le-Grand.

Peter en Joke runnen samen Klavertroef, een boerderij met 300 geiten. “We willen blijven groeien, voor het welzijn en de gezondheid van onze dieren. Zo zouden we de geiten graag nog extra ruimte geven om te grazen. Verder willen we in de toekomst ook zelf ons veevoeder telen. Met de hoge prijzen van de landbouwgrond staan we voor een grote uitdaging, maar deze crowdfunding brengt onze droom weer een stap dichterbij.”

Lees hier het verhaal van Klavertroef


Waarom voert Greenpeace deze campagne?

"We willen allemaal duurzaam, lekker en lokaal voedsel. Ook in de toekomst”, verklaart Matteo De Vos, expert ecologische landbouw en veeteelt bij Greenpeace België. “Dat kan alleen met een minder intensieve landbouw, met een bodem die beter bestand is tegen erosie en die meer koolstof kan opslaan. Kortom, met landbouw op maat van de natuur en ons klimaat.”

Greenpeace voert campagne voor ecologische landbouw en veeteelt. "De manier waarop we vandaag ons voedsel produceren, heeft een enorme impact op het klimaat, het milieu en de biodiversiteit. Gelukkig zijn er al heel wat boeren die telen mét de natuur. Zij verdienen onze steun, ook in het kader van het (Europese) landbouwbeleid" klinkt het.

De helft van het opgehaalde bedrag wordt geschonken aan stichting De Landgenoten die hiermee de aankoop van grond voor Klavertoef mee financiert.

Doe mee aan de crowdfunding


Aandelenactie: stap nu in zonder kosten

Voor de grondaankoop voor Klavertroef verkoopt De Landgenoten cvba-so ook aandelen. Je kan nog tot 1 december intekenen op aandelen zonder instapkosten.

Koop een aandeel voor Klavertroef