Boerderijfeest Pittem


Op zondag 5 september krijg je een unieke kans om kennis te maken met bioboer Jarno & zijn team, hun nieuwe boerderij, én De Landgenoten, op een gezellige en informele manier. Er is livemuziek door Swing Kwartet olv Pieter Mortier. We voorzien entertainment voor jong en oud (wat dacht je van een ritje op een traktor?), alsook foodtrucks waar je terecht kan voor een hapje en een drankje.

Je kan ook aansluiten op 3 rondleidingen:

  •  Rondleiding over de boerderij, door bioboer Jarno Claeys
  •  Rondleiding over waarom we meer bioboeren nodig hebben, door ervaringsdeskundige Myriam Dumortier
  •  Rondleiding over de werking en ambitie van De Landgenoten, door ambassadeur Vincent Deleu

    Kom ontdekken hoe biologische landbouw werkt en waarom De Landgenoten investeert in gronden voor deze bioboer! We verwelkomen je met veel plezier:

Datum: Zondag 5 september, van 14 tot 18 uur
Adres: Braamstraat 5, 8740 Pittem
Meer over de boerderij: https://www.delandgenoten.be/jarno

P.S.: Op zondag 5 september staat Jarno niet op de biomarkt in Gent. Zijn groentekraam zal op de boerderij opgesteld staan.


Dit boederijfeest organiseert Jarno samen met De Landgenoten ten voordele van de aankoop van de gronden voor de boerderij.

De Landgenoten is een stichting en coöperatie die agro-ecologische boeren de beste kansen wil geven om te starten, uit te breiden of te verduurzamen. Helaas is landbouwgrond voor veel boeren onbetaalbaar. Daarom koopt De Landgenoten landbouwgrond in Vlaanderen om die vervolgens te verhuren aan bioboeren via loopbaanlange contracten. Door boeren een langlopend huurcontract aan te bieden, stimuleren we de groei van duurzame landbouw in Vlaanderen, verzekeren we de continuïteit van landbouwbedrijven en beschermen we de opgebouwde bodemvruchtbaarheid voor de volgende generatie bioboeren. De Landgenoten dat zijn duizenden aandeelhouders en schenkers die samen de ontwikkeling van de biologische landbouw met hart en ziel stimuleren.


Fotocredit: TuRostro fotografie