Vier topfilms die je NIET wilt missen!

Vark en De Landgenoten organiseren in het kader van Food.Film.Fest (een initiatief van Voedsel Anders) vanaf 18 november op vier opeenvolgende vrijdagen een filmavond bij Veldvolk in Nijlen. Het zijn stuk voor stuk prachtige, inspirerende films, ingeleid door een bioboer van Vark. Elke filmavond start om 20 uur.

Deelname is gratis, vooraf inschrijven wordt aangemoedigd. Zo ben je zeker van je plekje en weten wij hoeveel snacks en drankjes we moeten voorzien. 

Vrijdag 18 november - The great green wall (90 min)

Zangeres Inna Modja reist langs de Grote Groene Muur, een visionair project dat 8000 km bomen wil planten aan de rand van de Afrikaanse Sahara om het leven van miljoenen mensen in de frontlinie van klimaatverandering te veranderen. De film breng een een verhaal over voedselschaarste, conflict en migratie en wordt gekenmerkt door veerkracht, mogelijkheden en hoop.

Vrijdag 25 november - Honeyland (89 min)

Drie jaar lang volgde een kleine crew Hatidze Muratova, een imker die in de bergen van Noord-Macedonië honing oogst dankzij haar wilde bijen. De komst van een echtpaar met een caravan vol kinderen zorgt voor een onverwachte dramatische wending in de bijenhouderij.

Vrijdag 2 december - To which we belong (89 min)

In deze docu volg je negen landbouwers en veehouders uit verschillende werelddelen die niet-duurzame conventionele praktijken achter zich laten. Hun uitgangspunt is steeds hetzelfde: samenwerken met de natuur, in plaats van de natuur te onderdrukken, is de toekomst van de landbouw.

Vrijdag 9 december - Voedselbossen (62 min)

In zijn tocht langs verschillende voedselbossen van pioniers en ervaringsdeskundigen toont Louis hoe voedselbossen verbindend werken in lokale gemeenschappen en zorgen voor een bepaald evenwicht. En is dat niet precies wat de samenleving nodig heeft?

Mis deze fijne, gezellige avonden niet!
Schrijf jezelf in via onderstaand formulier. 


De Landgenoten koopt met het geld van mensen zoals jij landbouwgrond aan en zet die voor altijd in voor lokale, biologische landbouw. Deze filmavonden worden georganiseerd om de aankoop van 2,6 ha landbouwgrond voor Vark in de kijker te zetten. Wil je de missie van Vark en De Landgenoten steunen, dan kan je op www.delandgenoten.be een gift doen of aandeelhouder worden.


Het Food.Film.Festival is een initiatief van de agro-ecologische beweging Voedsel Anders, waarvan zowel boeren, burgers, organisaties als bedrijven deel uitmaken. Voedsel Anders verbindt landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en zet respect voor de boerin en boer bovenaan de agenda. Sluit aan bij deze groeiende beweging!