Steek je geld in een bioveld

De Landgenoten koopt landbouwgrond aan en laat die beheren door bioboeren. Zo investeren we in lokale, gezonde voeding, in een rijke biodiversiteit en dragen we zorg voor het klimaat. Maatschappelijke winst dus, in plaats van financiële. Dat is waarom wij voor biogrond kiezen.

Om méér ruimte te creëren voor de bioboeren van de toekomst, zoeken we 3000 schenkingen van 100 euro. Een flink bedrag waarmee we onze impact flink kunnen vergroten.

3000 x 100 euro
11

Je gift vandaag telt dus niet alleen voor nu, maar voor altijd!

Doe meteen een gift

Giften zijn ook welkom op het rekeningnummer van het Fonds Vrienden van De Landgenoten beheerd door de Koning Boudewijnstichting: BE10 0000 0000 0404 met gestructureerde mededeling 018/0300/00086.

Alles wat je moet weten over giften >


Bescherm biogrond nu voor altijd!

Waarom we onze gronden puur voor bio willen bestemmen? Omdat we er allemaal de vruchten van plukken. Want biologisch bewerkte landbouwgrond verandert met de jaren van structuur en samenstelling.

 Zonder kunstmest verschijnt er meer leven in een bodem: kleine beestjes, schimmels en bacteriën.

 De bodem wordt luchtiger waardoor planten beter en dieper wortelen. Bij hevige regenval kan een teveel aan water makkelijker doorsijpelen naar de diepere waterlagen. Bij droogte houdt een gezonde bodem het weinige water beter vast.

 Gezonde bodems helpen de boer om plagen en ziektes weg te houden. Zo creëren we samen een vruchtbaar, veerkrachtig ecosysteem, goed voor onze biodiversiteit en ons klimaat.

Zeg ja tegen biogrond


Onze oproep blijft plakken

Campagnebeeld

We vroegen aan al onze fans om een affiche op te hangen: thuis aan het raam, op de toiletdeur van hun sportclub of aan de koffiemachine op ‘t werk.

Wil jij de affiche zelf ook een plaats geven? Dan kan je die hier downloaden.

Download je affiche

Affiche campagne De Landgenoten


De Landgenoten in het kort

Bioboeren zijn onze helden. Want wij kopen grond aan en zij bewerken die met aandacht voor de natuur, de biodiversiteit en het klimaat. En wil een boer op onze gronden stoppen? Dan zoeken wij een nieuwe bioboer. Want we beschermen biogrond nu en voor altijd.

In onderstaande infographic stellen we voor waar De Landgenoten vandaag voor staat. Bekijk de infographic in volledige grootte door erop te klikken. 

Infographic oktober 2021

Onze ambitie?
Dat is blijven groeien.
Samen met onze bioboeren.
En samen met jou!

Laat geen gras groeien over je gift