2024 belooft een bijzonder jaar te worden voor De Landgenoten. Onze stichting en coöperatie viert dit jaar immers zijn tienjarige bestaan! Wat mag je verwachten? 

Nieuwe gezichten

Begin 2024 startte Jorid van Laer als nieuwe bewegingsmedewerker van De Landgenoten. Haar ambitie? ‘Samen met al onze vrijwilligers, aandeelhouders en sympathisanten wil ik van De Landgenoten een nog warmere organisatie maken. Ik wil nog meer mensen samenbrengen rond onze mooie projecten.’

Beweging en beleid

Ook dit jaar zullen we weer burgers en beleidsmakers mobiliseren rond de punten waar wij op werken: toegang tot grond, grondzekerheid, gezonde voeding en biolandbouw. 2024 is een belangrijk verkiezingsjaar. Om deze zaken op de politieke agenda te zetten zullen we dus activiteiten organiseren, infostanden opzetten en stukken publiceren zodat het belang van deze zaken zeker niet vergeten wordt. 

Succesvolle crowdfundingcampagnes

Twee van onze crowdfundingscampagnes naderen het einde. Zowel ‘t Lekkerland als Vlinderveld CSA hebben de kaap van 90% bereikt. Hoera! We hebben er veel vertrouwen in dat deze aankopen binnenkort dus succesvol afgerond kunnen worden. Meehelpen met de laatste loodjes? Dat kan hier

10-jarig bestaan

In april bestaat De Landgenoten 10 jaar. Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Achter de schermen zijn we bezig met de organisatie van een leuk evenement. Hou zeker onze nieuwsbrief in de gaten!

Een nieuwe grondaankoop?

In 2024 hopen we een nieuwe grond aan te kopen. Er liggen enkele pistes open, maar zo’n aankoop heeft steeds heel wat voeten in de aarde. Wie weet, binnenkort? 

Bedrijfsovernames

De komende jaren dreigen er heel wat bestaande boerderijen te verdwijnen. Om de toekomst van deze bedrijven (en hun biologische bodem) te verzekeren, zullen we ook dit jaar bioboeren die stoppen helpen om overnemers te vinden.

Boerderijlezingen

Vorig jaar ging onze eerste boerderijlezing van start, met niemand minder dan Marjolein Visser als gastspreker. Dit jaar plannen we opnieuw enkele boederijlezingen te doen bij enkele van onze boeren. 

Daarnaast zullen er natuurlijk ook weer veel andere activiteiten georganiseerd worden, van wandelingen en filmvertoningen tot vormingen en workshops.