Feestelijk nieuws! 't Lekkerland, de bioboerderij van boeren Tim en Lies, bestaat binnenkort 10 jaar. In mei plannen ze hun verjaardagsfeest en staan er opentuindagen op de planning, maar zo lang hoef je niet te wachten om hun boerderij te bezoeken. 

 

‘t Lekkerland, de CSA van boeren Tim en Lies, bestaat binnenkort 10 jaar. Een feestelijke gebeurtenis die Tim en Lies en niet zomaar voorbij willen laten gaan. Ook omdat ze sinds 2022 een zorg minder hebben: de grond waarop ze werken, werd vorig jaar door De Landgenoten aangekocht. Hierdoor hebben de bioboeren uit Klein-Brabant eindelijk de zekerheid dat ze hun boerderij kunnen voortzetten tot het einde van hun loopbaan. Nieuws waar niet enkel Tim en Lies gelukkig van worden, maar ook iedereen die op hun zelfplukboerderij komt.

‘Mensen komen hier zelf de groenten uit de grond trekken’, vertelt Lies in een mooie video die Bruno Keustermans (fenomono.be) maakte van de bioboeren en hun boerderij. ‘Het is een beetje zoals een moestuin, maar dan een waarbij de boer en boerin al het werk doen. We merken dat rustig groentjes bij elkaar sprokkelen bij veel mensen een zenmoment is.’  

 

Ook een zenmoment nodig? Bekijk het filmpje waarin Tim en Lies je mee op sleeptouw nemen door ‘t Lekkerland. En hou onze site in het oog voor de datum van het verjaardagsfeest!

Video production: Fenomeno
Https://fenomeno.be