Op zaterdagnamiddag 18 december bracht De Landgenoten aandeelhouders, vrijwilligers en sympathisanten samen in Zemst voor een mooie winterwandeling en een gezellige kerstreceptie. 

Winterwandeling richting Vlinderveld

De wandeling bracht ons naar CSA-boerderij het Vlinderveld. De grond van de boerderij is eigendom van De Landgenoten. Het veld is gelegen tussen Hombeek en Zemst. De naam is bedacht door Steven Desmet, de oorspronkelijke oprichter van het Vlinderveld. De betekenis achter de naam is heel mooi. De deelnemers van de CSA gaan op het veld als vlinders van plaats tot plaats om hun eigen groentjes te oogsten. In het voorjaar van 2018 moest Steven Desmet stoppen met het Vlinderveld omwille van gezondheidsredenen. De Landgenoten zocht en vond de geknipte kandidaat-overnemer: Davy. Davy teelt er biologische groenten en ook granen. Boer Davy van het Vlinderveld kon niet aanwezig zijn op het veld door een coronabesmetting, maar gaf digitaal een rondleiding.

Je kan de rondleiding op het Vlinderveld hieronder (her)bekijken.

Receptie 

Na de winterwandeling werden we getrakteerd op pannenkoekjes en spekpatatjes en een biertje of een sapje. Vuurkorven zorgden voor de de warmte, muzikant Gust zorgde voor leuke live muziek. We hadden leuke ontmoetingen en interessante conversaties en we blikken tevreden terug. We willen graag nogmaals iedereen bedanken voor zijn of haar fijne aanwezigheid.

Hof van Beieren 

Deze activiteit ging door in openlucht, op een plaats met veel karakter: het Hof van Beieren. Het Hof van Beieren is een jong project, opgestart door enkele Zemstse burgers. De oude maar indrukwekkende schuur van het Hof van Beieren wordt omgebouwd tot een ‘beleefboerderij’. Hof van Beieren gaat samenwerking aan met Klimaan, een klimaatcoöperatieve die focust op lokale klimaatprojecten waarin we samen investeren. Via Klimaan kunnen Zemstenaren mee investeren in 26 zonnepanelen voor het Hof van Beieren

Enkel foto's

Klik op de pijltjes op de foto hieronder om de leukste foto's van de kerstdrink te bekijken.

Kerstdrink