Ontdek tijdens onze infosessie van woensdag 6 maart hoe landbouwgrond de toekomst van Belgische boeren en gezonde voeding mee bepaalt.

Schrijf je hier in

Wist je dat er wekelijks ongeveer 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen hun deuren sluiten? Deze verontrustende trend resulteert in het jaarlijkse verlies van ongeveer 2.000 banen in de Belgische landbouwsector. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van boeren 54 jaar, meer dan 85% van de 50-plussers heeft geen opvolger klaarstaan. Zal er over tien jaar nog wel iemand zijn om voor onze voedselproductie te zorgen?

Of je nu van plan bent om een landbouwbedrijf te starten, uit te breiden of over te dragen: zekere toegang tot landbouwgrond blijft een van de grootste obstakels voor aspirant-landbouwers. Help je die onzekerheid weg, dan help je de voedselproductie van de toekomst op weg. Tijdens onze infosessie gaan we dieper in op waarom toegang tot land zo’n hindernis vormt, wat gezonde grond zo belangrijk maakt voor onze landbouw en voeding. Daarnaast tonen we welke oplossingen De Landgenoten aandraagt om die uitdagingen aan te pakken.

Spreker van dienst is Jorid van Laer, die vanuit haar rol als bewegingsmedewerker bij De Landgenoten waardevolle inzichten kan verschaffen over de toekomst van de landbouw en de toegang tot land.

Schrijf je hier in!

Praktisch

Voor wie?


Deze infosessie is een laagdrempelige en algemene introductie in de grondproblematiek in Vlaanderen en een brede kennismaking met het hoe en waarom van De Landgenoten. Ook zij die niet meteen vrijwilliger willen worden, zijn welkom.

Wanneer?

Woensdag 6 maart van 19u30 tot 21 uur

Waar?


Regine Beerplein 1, E305, 2018 Antwerpen

Deelnemen?


Deelnemen is gratis, maar je moet je hier op voorhand inschrijven.