Ken je bioboer Jarno Claeys? Deze duurzame wroeter in volle grond biedt een veertigtal soorten groenten, kruiden en fruit aan rechtstreeks aan de consument. Dit doet hij vooral via markten in Brugge, Gent en Maldegem. Je krijgt de kans om zijn bedrijf in Pittem te bezoeken, en wel op zondag 11 september van 16 tot 18 uur.

Het veld ligt er op zijn mooist bij. Je krijgt een rondleiding op het domein van meer dan 4 hectare. Jarno legt uit op welke manier hij en zijn team boeren, welke machines ze gebruiken, hoe de teeltrotatie werkt. Hierbij heeft hij oog voor het belang van vruchtbare grond, en het belang van boeren die onze Vlaamse grond vruchtbaar houden. Schrijf je nu in door te mailen naar evert@delandgenoten.be en verzeker jezelf van een plekje. Maximaal 50 deelnemers.


Jarno huurt 2,5 hectares landbouwgrond van De Landgenoten. De Landgenoten koopt landbouwgrond met middelen van aandeelhouders en schenkers om die levenslang te bestemmen voor biologische landbouw en de vruchtbaarheid en biodiversiteit rond landbouwvelden op te krikken. Jarno zal ook over de missie en visie van De Landgenoten een woordje uitleg geven.