oogstfeest

Augustus is een belangrijke oogstmaand. Dat wordt wijd en zijd gevierd met oogstfeesten, ook op bioboerderij De Kleinaart!

Op 28 augustus ben je tussen 14 en 19 uur welkom op de boerderij om het binnenhalen van de oogst te vieren! Je kan er deelnemen aan een reeks volksspelen, iets komen drinken of eten en luisteren naar live muziek. Er zijn ook allerlei spelletjes voor de kleinsten. Een mooi moment om kennis te maken met een jonge bioboerderij en om de natuur te eren. Wees welkom!


Dit oogstfeest organiseert de Kleinaart samen met De Landgenoten ten voordele van de aankoop van de gronden voor de boerderij.

De Landgenoten is een stichting en coöperatie die agro-ecologische boeren de beste kansen wil geven om te starten, uit te breiden of te verduurzamen. Helaas is landbouwgrond voor veel boeren onbetaalbaar. Daarom koopt De Landgenoten landbouwgrond in Vlaanderen om die vervolgens te verhuren aan bioboeren via loopbaanlange contracten. Door boeren een langlopend huurcontract aan te bieden, stimuleren we de groei van duurzame landbouw in Vlaanderen, verzekeren we de continuïteit van landbouwbedrijven en beschermen we de opgebouwde bodemvruchtbaarheid voor de volgende generatie bioboeren. De Landgenoten dat zijn duizenden aandeelhouders en schenkers die samen de ontwikkeling van de biologische landbouw met hart en ziel stimuleren.


Fotocredit: Lien Wevers

Poster door lokale kunstenares Birthe Janssens.


Poster oogstfeest