Ontdek tijdens onze basisvorming van woensdag 13 september hoe landbouwgrond de toekomst van Belgische boeren en gezonde voeding mee bepaalt.

[Deze webinar vond reeds plaats. Gelukkig kan je hem hier herbekijken.]

Wist je dat er wekelijks ongeveer 25 landbouwbedrijven in Vlaanderen hun deuren sluiten? Deze verontrustende trend resulteert in het jaarlijkse verlies van ongeveer 2.000 banen in de Belgische landbouwsector. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van boeren 54 jaar, en slechts 13% van de 50-plussers heeft een opvolger klaarstaan. Zal er over tien jaar nog wel iemand zijn om voor onze voedselproductie te zorgen?

Of je nu van plan bent om een landbouwbedrijf te starten, uit te breiden of over te dragen: zekere toegang tot landbouwgrond blijft een van de grootste obstakels voor aspirant-landbouwers. Help je die onzekerheid weg, dan help je de voedselproductie van de toekomst op weg. Tijdens ons webinar gaan we dieper in op waarom toegang tot land zo’n hindernis vormt, wat gezonde grond zo belangrijk maakt voor onze landbouw en voeding. Daarnaast tonen we welke oplossingen De Landgenoten aandraagt om die uitdagingen aan te pakken.

Spreker van dienst is Petra Tas, die vanuit haar coördinator-rol bij De Landgenoten waardevolle inzichten kan verschaffen over de toekomst van de landbouw en de toegang tot land.

Schrijf je hier in om woensdag 13 september om 20u meer te weten te komen over de toekomst van de landbouw en hoe we kunnen zorgen voor een duurzame voedselvoorziening in België. 

 

Praktisch

Voor wie?


Dit webinar is een laagdrempelige en algemene introductie in de grondproblematiek in Vlaanderen en een brede kennismaking met het hoe en waarom van De Landgenoten.

Wanneer?

Woensdag 13 september van 20 tot 21 uur

Waar?


Online. 

Deelnemen?


Deelnemen is gratis, maar je moet je hier op voorhand inschrijven. De link ontvang je na inschrijving.