We staan te popelen om opnieuw grond aan te kopen. We hebben zicht op verschillende percelen voor verschillende bioboeren. We hebben notarissen aan het werk gezet, onze budgetten geteld, leningen gezocht... We zijn er klaar voor. Van zodra we tekenen, hoor je er meer van!

De spanning stijgt naarmate de tijd verstrijkt. Grond kopen kost tijd.

Intussen schrijft de notaris aan een aankoop-verkoop-belofte voor een nieuwe grondaankoop en hebben we een fotoshoot met de toekomstige boer achter de rug. Een groep sympathisanten maakt zich op om lokaal mensen warm te maken om mee te investeren. Het beweegt volop achter de schermen!

We zitten ook volop in het onderhandelingsproces voor andere gronden. We hopen ook daar tot een akkoord te komen. En we hebben zicht op nog andere gronden voor boeren met wie we graag willen samenwerken: we weten wat te doen in de komende twee jaar.

Even ter herinnering: wij kopen gronden aan met zowel aandelengeld als schenkingsgeld. Geld van aandeelhouders wordt enkel in gronden geïnvesteerd, niet in werking.

Wil je ons helpen groeien in impact, aarzel dan niet om aandelen bij te kopen of een schenking te doen. Voor elke schenking die in 2020 wordt gestort, kan je uitzonderlijk op 60% belastingaftrek rekenen. Steun De Landgenoten!