Verse melk van de automaat, samen bij de boer gaan oogsten, met de klas het veld op, …  Loopt jouw mond ook over van kraakvers, duurzaam en lokaal eten op je bord? Voor vele boeren is het vinden van de betaalbare en beschikbare grond in Vlaanderen helaas bijna onmogelijk geworden. Wat als jij nu eens zélf de handen uit de mouwen kan steken om duurzame landbouw bij jou in de buurt écht mogelijk te maken? 

Start mee een bioboerderij in Menen

Doe mee met Tournée Aréale en ga samen met De Landgenoten op zoek naar geschikte grond voor de opstart van een bioboerderij in de regio Kortrijk/Menen. Maak vrijblijvend kennis met de boer, De Landgenoten en Tournée Aréale op de kick-off  27 februari om 19u30 in Menen.
 

Kick-off TOURNEE AREALE

 

Donderdagavond 27 februari om 19u30
Au Damier, Grote Markt 36 Menen 

 

 

Schrijf je in

 

 

TOURNEE AREALE 2020 

De Landgenoten begeleiden je een jaar lang in een groep van 10 à 15 enthousiastelingen die samen in de regio Kortrijk/Menen op zoek gaan naar grond voor de opstart van een biologische fruitboomkwekerij.

Je neemt deel aan twee vormingsavonden in maart en april. Hoe is de landbouw geëvolueerd? Hoe komt het dat er zoveel boeren verdwijnen? Wie zorgt er binnen  10 jaar voor ons voedsel? Je wordt ondergedompeld in de kern van de landbouw- en grondproblematiek en je gaat samen op zoek naar de mogelijke oplossingen.

Van april tot september ga je - samen met je groep en onder begeleiding van De Landgenoten - actief op zoek naar grond. Je gaat in gesprek met milieu- of kerkraden, OCMW-secretarissen, private grondeigenaren. Je organiseert een ontmoetingsmoment voor geïnteresseerde grondeigenaren.

In het najaar plannen we een evaluatieweekend. We sluiten het jaar feestelijk af – hopelijk op de gevonden grond – met een bomenplantactie.

Wie zoeken we?

Iedereen die graag lokaal dingen in verandering brengt, kan deelnemen aan Tournée  Aréale, ongeacht leeftijd, afkomst, vaardigheden, … Als je deelneemt verwachten we dat  je je in jouw vrije tijd hiervoor op regelmatige basis kan vrijmaken.

Schrijf je in voor de kick-off

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.