De Landgenoten organiseert op zaterdag 17 december voor de tweede keer een kerstdrink met winterwandeling voor al haar aandeelhouders, schenkers, vrijwilligers en sympathisanten. Je bent van harte welkom in de Sint-Pietersburcht, een groene oase in het landelijke Puurs.

Na een productief jaar willen we graag samen klinken op onze successen, onze ervaringen delen en elkaar beter leren kennen. De receptie is helemaal gratis.

Wat staat er gepland?

  • Om 13.30 uur ontmoeten we elkaar in de Sint-Pietersburcht. Die ligt in Scheeveld 18, 2870 Puurs, op 21 minuten stappen van treinstation Puurs.
  • Om 13.45 uur gaan we wandelen. We hebben een gegidste wandeling uitgestippeld van ongeveer 6,2 kilometer. Koen Grolus, bestuurslid van Natuurpunt Klein-Brabant, zal ons meer vertellen over de aanwezige fauna en flora. We passeren ook bij bioboerderij ’t Lekkerland, waarvoor De Landgenoten grond aankoopt. Daar krijgen we een rondleiding van boeren Tim en Lies.
  • Om 15.45 uur zijn we terug aan de Sint-Pietersburcht waar we je graag enkele hapjes en een drankje aanbieden, gepresenteerd door Helena Kookt Over. De receptie loopt af tegen 17 uur.

Als de wandeling te lang is voor je, ben je ook welkom om aan te sluiten enkel voor de receptie om 15.45 uur.

Hoe bereik je de locatie?

De Sint-Pietersburcht ligt op 21 minuten stappen van treinstation Puurs. Zie hier hoe je best stapt.

Enkele belangrijke treinverbindingen:

  • Trein vanuit Antwerpen-Centraal: vertrek om 12u16, aankomst om 12u56
  • Trein vanuit Gent-Sint-Pieters: vertrek om 11u27, aankomst om 12u59 met overstap in Sint-Niklaas
  • Trein vanuit Leuven: vertrek om 11u55, aankomst om 12u59 met overstap in Mechelen

Kom je toch liever met de auto? We moedigen aan om te carpoolen. Op deze website kan je aangeven dat je iemand wil meenemen of dat je een lift zoekt.

Wat te voorzien?

In de Sint-Pietersburcht hebben we een lokaal en een afdak om onder te schuilen. Toch draag je best warme kledij. Neem eventueel ook een paraplu mee zodat je ’t droog houdt tijdens de wandeling.

Inschrijven

We hebben graag een idee van hoeveel mensen we mogen verwachten en daarom vragen we om hier vooraf in te schrijven. Dat kan hier tot op het allerlaatste moment.

Warme groeten, Evert – Ina – Petra – Petra
Het team van De Landgenoten