Wil jij een positieve impact maken op de maatschappij en tegelijkertijd een nieuwe vaardigheid leren? Word dan ambassadeur van De Landgenoten! Ontdek hier hoe je dat kan worden. 

©Lien Wevers
©Lien Wevers

De Landgenoten is een jonge organisatie die grond aankoopt voor biologische boeren in Vlaanderen. Door zo toegang tot grond te verzekeren, stimuleren ze lokale landbouw die samenwerkt met de natuur. Als ambassadeur draag je actief bij aan het vergroten van het bewustzijn over grondproblematiek en onze missie om duurzame landbouw te bevorderen. Je helpt ook crowdfundingscampagnes mee opzetten en aandelen verkopen zodat de coöperatie kan groeien. Bovendien ontmoet je veel nieuwe mensen. Je wordt begeleid zodat je De Landgenoten en de bioboeren waarmee we samenwerken kan vertegenwoordigen op lokale infoavonden, beurzen en andere evenementen. Hierdoor kan je jezelf ontwikkelen als spreker en kan je je netwerk uitbreiden.

Het proces om ambassadeur te worden is eenvoudig. Het begint met je aanmelden als vrijwilliger en daarna volg je de basisvorming, die we elke drie maanden als webinar aanbieden. Op deze manier leer je de werking van De Landgenoten kennen en raak je vertrouwd met onze missie en visie. Daarna leer je ons beter kennen tijdens een evenement, bijvoorbeeld in jouw buurt. Daar ontmoet je meteen ook andere vrijwilligers en kan je alvast een een eerste taak opnemen en wat ervaring opdoen. Vervolgens kan je onze tweedaagse ambassadeursopleiding volgen. Hierin leer je hoe je bijdragen als ambassadeur en hoe je onze boodschap het beste kan overbrengen. Na de opleiding ben je officieel ambassadeur en gaan we met jou in een opvolggesprek overleggen waar je je energie op wil focussen.

Als ambassadeur van De Landgenoten krijg je niet alleen de kans om actief bij te dragen aan een duurzamere landbouw en meer toegang tot grond voor boeren, maar ook om jezelf te ontwikkelen en nieuwe mensen te ontmoeten. Je wordt het gezicht van onze beweging en draagt actief bij aan het vergroten van het bewustzijn over grondproblematiek en onze missie om duurzame landbouw te bevorderen. Zin gekregen om je handen uit je mouwen te steken?

Meld je hier aan als vrijwilliger of ambassadeur.