Een bioboer heeft grond nodig om ons voedsel te kweken: groenten en fruit uit volle grond, granen op de akkers, dieren die ruimte krijgen om rond te lopen… Logisch toch? En toch geraken vele Vlaamse boeren niet aan grond. Zeker voor startende boeren die niet kunnen rekenen op de grond van hun familie. Maar er zijn ook oplossingen. Als we met velen de handen in elkaar slaan, dan is het haalbaar om lokale landbouwgrond duurzaam te laten bewerken door een lokale boer voor heerlijk lokaal voedsel. 

Daarom organiseren de gemeente As en De Landgenoten deze eenmalige infoavond en netwerkmoment. Samen gaan we op zoek naar ruimte voor lokale boeren in de regio. Kom en ontdek hoe jij kan bijdragen.

Programma

19.30u Ontvangst met hapje en drankje

20.00u Start GRONDetafel

  • Introductie De Landgenoten: Wie? Wat? Waarom?
  • Souliman Diraa (bioboer, Het Vrije Veld - Zutendaal): 
    Wat maakt het zo moeilijk om grond te vinden om te boeren? En welk effect heeft dat op een landbouwbedrijf?
  • Johan Hons (bioboer, Het Eikelenhof - Neerglabbeek): 
    Waarin verschilt biologische van gangbare landbouw en veeteelt?

Ruimte voor vragen en interactie

22.00u Einde GRONDetafel

Voor wie?

Deze infoavond is bedoeld voor een zeer breed publiek: inwoners van As en omstreken, (boven)lokale besturen, medewerkers en vrijwilligers van lokale middenveldorganisaties, notarissen, grondeigenaren, geïnteresseerde burgers…

Info en inschrijven

Dinsdag 11 juni 2019 van 19u30 tot 22u in Gemeenschapscentrum De Drieschaar (grote vergaderzaal), Schuttenbergstraat 2 bus 3, 3665 As. Deelnemen is gratis. Graag inschrijven, zodat we voldoende hapjes en drankjes kunnen voorzien.

Schrijf je in


De Landgenoten werkt in de provincie Limburg aan ruimte voor lokale voedselstrategieën dankzij de steun van:

 

Logo Provincie LimburgLogo Europees Landvouwfonds voor Plattelandsontwikkeling