Update 22/11:
Dit evenement is geannuleerd.


Op zondag 28 november nodigen De Landgenoten, Herdershof en Vark je uit voor een boomplantfeest op Emiliushoeve (Herdersstraat 31, Nijlen). Maak kennis met twee bijzondere bioboerderijen en proef van lekkers dat duurzaam geproduceerd werd.

WAAROM EEN BOOMPLANTFEEST? 

Bomen kunnen niet gemist worden in de duurzame landbouw. Ze slaan CO2 op, geven beschutting aan dieren, optimaliseren de waterhuishouding van de bodem én verbeteren de bodemvruchtbaarheid. Toch zien we veel boerderijen zonder bomen. Bomen zijn een investering. Je plant ze pas als je zekerheid hebt over de grond waarop je teelt. En daar wringt het schoentje. Voor veel boeren is het moeilijk om betaalbare en beschikbare landbouwgrond te vinden en om zekerheid te krijgen over het grondgebruik. Zekere toegang tot grond voor bioboeren (m/v/x). Dat is waar De Landgenoten zich voor inzet. De Landgenoten koopt landbouwgrond in Vlaanderen met middelen van aandeelhouders en schenkers. Die grond verhuurt De Landgenoten aan bioboeren, voor altijd. Met dit boomplantfeest zet De Landgenoten de grondproblematiek in de kijker. Tegelijkertijd gaan er spotlights op twee bioboerderijen die dankzij De Landgenoten zekere gebruiksrechten krijgen: Vark en Herdershof. We planten een lindeboom op grond van Herdershof en een eikenboom op grond van Vark.

PROGRAMMA BOOMPLANTFEEST

13.30 tot 15.00 uur: ontvangst in Emiliushoeve (Herdersstraat 31, Nijlen) met een gratis stuk winterse taart en drank aan democratische prijzen. Tijd om de infostanden van De Landgenoten, Vark en Herdershof te bezoeken. Kinderanimatie.

14.30 uur: officiële verwelkoming.

15.00 tot 16.30 uur: begeleide wandeling naar de gronden van Vark en Herdershof waar we telkens een boom planten.

16.30 tot 18 uur: verwarm je aan soep met brood bij vuurkorven en live muziek.