Sarah Michels, een jonge vrouw die stappen zet naar een carrière als boerin, legt de geboortelijst van haar eerste dochter bij De Landgenoten. Een primeur waar we heel blij van worden. We kennen Sarah van haar aanvraag om op grond van De Landgenoten te werken. Hoewel we nog geen grond voor haar hebben kunnen aankopen, kiezen Sarah en haar partner Peter ervoor om vrienden en familie te vragen om De Landgenoten te steunen in naam van de pasgeboren Clara.

Sarah is zelf een dochter van landbouwers: haar ouders baten een melkveebedrijf uit in Oost-Vlaanderen. Na het vele werken op de boerderij in haar jeugd, sloeg ze eerst een andere weg in: ze werd psycholoog. Tot haar band met landbouw jaar na jaar en in al haar keuzes voelbaar werd: ze volgde een opleiding bij Landwijzer en onderzocht op welke manier ze een boerderij zou kunnen vormgeven in lijn met haar overtuigingen. Daartoe contacteerde ze ook De Landgenoten in de hoop dat we voor haar de ouderlijke grond zouden kunnen aankopen.

Haar partner Peter is al evenzeer gebeten door landbouw en dieren. Na een opleiding groenmanagement, werkte hij een half jaar bij Poolse boeren en koos ook hij om de Landwijzeropleiding te volgen. Daarna werkte hij in de melkgeitenhouderij. Hij houdt sinds jaar en dag geiten, later ook schapen en hij heeft een band met het West-Vlaams rood rund. Sinds enkele jaren verkoopt hij biologische hoevezuivel en streekkazen op de markt. Daarnaast verkoopt hij in zijn kraam ook vlees van eigen schapen die grazen in natuurweides, vandaar zijn bijnaam 't Herdertje.

Samen onderzoeken Peter en Sarah op welke manier ze hun beider passie voor landbouw verder vorm willen geven in de toekomst en hoe ze die passie willen doorgeven aan de volgende generatie. De zorg voor een duurzaam beheer van landbouwgrond is iets wat ze beiden belangrijk vinden.

 

Sarah en Peter

Daarom besloten ze bij de geboorte van hun eerste dochtertje Clara om familie, vrienden en kennissen uit te nodigen om de komst van Clara te vieren met een gift aan De Landgenoten.

De Landgenoten is erg dankbaar voor dit gebaar en wenst Clara een heel mooie toekomst. Giften zijn welkom via onze giftenpagina.