Boerderijfeest Kalmthout

Op 19 september ben je welkom op het boerderijfeest van zelfoogstboerderij Het Kruisbos. Je kan deelnemen aan verschillende workshops en rondleidingen en maakt zo kennis met de boerderij en de boeren die een wondermooi stukje land in Kalmthout bewerken. Er is livemuziek door accordeonist Jeroen Lauryssens en swingband Sitting Duck. Foodtrucks zorgen ervoor dat je geen honger of dorst lijdt.

Je kan je verwachten aan activiteiteiten zoals: 

  •  Boerin Joke geeft meerdere rondleidingen op de boerderij, met speciale aandacht voor de principes van Community Supported Agriculture.
  •  Met Jean-Claude en Ingrid van de lokale Velt-afdeling kan je ingrediënten plukken vers van het veld om samen pizza’s te bakken. Tijdens het bakken krijg je er een snelcursus fermenteren bovenop.
  •  Joris Pinseel van de lokale Natuurpuntafdeling gaat knutselen met natuurlijke materialen en moedigt deelnemers aan om mee de biodiversiteit van de boerderij in kaart te brengen.
  •  Petra Tas, coördinator van De Landgenoten, geeft een rondleiding waarin ze de uitdagingen en verwezenlijkingen van biolandbouw zal beschrijven.
  •  Je kan het domein en omgeving ook verkennen met huifkar en paard. Leuk voor kinderen!
  •  

We verwelkomen je graag op zelfplukboerderij Kruisbos!


Dit boederijfeest organiseert Kruisbos samen met De Landgenoten ten voordele van de aankoop van de gronden voor de boerderij.

De Landgenoten is een stichting en coöperatie die agro-ecologische boeren de beste kansen wil geven om te starten, uit te breiden of te verduurzamen. Helaas is landbouwgrond voor veel boeren onbetaalbaar. Daarom koopt De Landgenoten landbouwgrond in Vlaanderen om die vervolgens te verhuren aan bioboeren via loopbaanlange contracten. Door boeren een langlopend huurcontract aan te bieden, stimuleren we de groei van duurzame landbouw in Vlaanderen, verzekeren we de continuïteit van landbouwbedrijven en beschermen we de opgebouwde bodemvruchtbaarheid voor de volgende generatie bioboeren. De Landgenoten dat zijn duizenden aandeelhouders en schenkers die samen de ontwikkeling van de biologische landbouw met hart en ziel stimuleren.


Met steun van: 

Fotocredit: TuRostro fotografie