We zijn er blij te kunnen meedelen De Landgenoten mag toetreden tot 1% for the Planet! 1% for the Planet vertegenwoordigt een wereldwijd netwerk van bedrijven, particulieren en milieupartners die de meest dringende milieuproblemen van onze planeet willen aanpakken. De organisatie inspireert mensen om milieuorganisaties te steunen via jaarlijks lidmaatschap en dagelijkse acties. Ze adviseren over donateurstrategieën, certificeren donaties en versterken de impact van het netwerk.

Over 1% for the Planet

Het begon allemaal toen twee zakenmannen met een gedeelde liefde voor het buitenleven elkaar ontmoetten. Omdat ze zich bewust waren van hun verantwoordelijkheid om onze planeet te beschermen, besloten ze 1% van hun omzet terug te geven aan het milieu - of ze nu winstgevend waren of niet. In 2002 richtten Yvon Chouinard (Patagonia) en Craig Mathews (Blue Ribbon Flies) 1% for the Planet op en startten ze een wereldwijde beweging. Al snel na de oprichting begon de missie van 1% for the Planet wereldwijd aan te slaan. Het idee was eenvoudig: omdat bedrijven profiteren van de hulpbronnen die ze van de aarde nemen, moeten ze die hulpbronnen beschermen.

1% for the Planet verbindt leden uit zes kerngebieden: klimaat, voedsel, land, vervuiling, water en natuur. Vandaag het netwerk 3.000 leden in meer dan 60 landen en 4.000 milieupartners in meer dan 90 landen die samenwerken om de toekomst van onze planeet te beschermen.

Sinds de oprichting heeft 1% for the Planet 265 miljoen dollar gecertificeerd voor steun aan erkende milieupartners. Vandaag is De Landgenoten een van die erkende milieupartners waar bedrijven steun aan kunnen verlenen.