Bruno De Wever is ambassadeur van het Herdershof, de bioboerderij van Bas, Emma en Wannes in Nijlen waarvoor wij 2,8 hectare landbouwgrond kopen. Op donderdag 23 mei (Kornél, Berchem) en woensdag 12 juni (Veldvolk, Nijlen) om 19u30 vertelt de bekendste historicus van Vlaanderen waarom samen grond aankopen een goed idee is voor onze voedselzekerheid en biodiversiteit.

infoavond

'Ik heb de afgelopen tien jaar een mindshift doorgemaakt,' vertelt Bruno De Wever in onze korte voorbeschouwing. 'Vroeger verdedigde ik grootschalige landbouw. Historisch gezien hebben we een enorme evolutie doorgemaakt van voedselschaarste naar overvloed, mede dankzij grootschalige landbouw en kunstmest. Vandaag zie ik de problemen van grootschalige landbouw. Het is noodzakelijk om na te denken over biodiversiteit en gezonder voedsel.’

Kom je graag naar één van deze infomomenten? Deze evenementen zijn gratis. Vooraf inschrijven via de knoppen hieronder is aangeraden.

Ik kom op 23 mei naar de infoavond in Kornél (Berchem)
Ik kom op 12 juni naar de infoavond in Veldvolk (Nijlen)

Wat mag je verwachten? Eerst geven de boeren van Herdershof uitleg over hun biobedrijf, dan wordt uit de doeken gedaan waarom ze hun grondaankoop samen met De Landgenoten doen. Daarna vertelt historicus Bruno De Wever over het (historische) belang van landbouwgrond en commons.

'We moeten ons bewust zijn van de waarde van grond. Zolang de overheid die niet ziet, is het goed dat burgerinitiatieven als De Landgenoten daar op wijzen.’