Op donderdag 24 maart 2022 brengen we voor het Belmundo Festival getuigenissen over het belang van natuur voor landbouw en vice versa. Tijdens het Belmundo Festival slaan geëngageerde organisaties, studentenverenigingen, cultuurhuizen en ngo’s de handen in elkaar om een sensibiliserend programma los te laten op de Gentenaar los te laten. Het doel is daarbij om zoveel mogelijk Gentenaars warm maken voor internationale solidariteit en up-to-date houden over urgente mondiale thema's.
(Ontdek het volledige programma van het Belmundo Festival op www.belmundo.gent)

Programma "getuigenissen"

Lieven Bauwens getuigt over het belang van een ecologisch, economisch en sociaal herstellend voedingssysteem en over zijn rol als pionier in de agro-ecologische beweging. Daarna bespreken Jarno Claeys en Filip Cuypers, twee voorvechters van een agro-ecologisch landbouwsysteem, drie thema's:

• Waarom als boer investeren in natuur

• Het belang van verjonging in de landbouw

• Toegang tot landbouwgrond

Elk thema wordt ingeleid door een filmpje uit het zuiden en afgesloten met vragen uit het publiek.

We sluiten de avond af met een receptie.

Sprekers

Lieven Bauwens is oprichter van coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona (VZW & boerderij) en bestuurslid van Solidagro. Jarno Claeys is een doorwinterde bioboer die een voormalig serrebedrijf omschakelt naar biologische productie. De Landgenoten beheert zijn landbouwgrond. Filip Cuypers is vrijwilligerscoördinator bij Rikolto, dat gelooft in duurzaam en gezond voedsel voor iedereen.

Datum & locatie

Donderdag 24 maart, 19.30 - 21.30 uur
Parochiezaal Sint-Paulus, Patijntjestraat 27, 9000 Gent

Partners

Oxfam-Wereldwinkel Gent-Sint-Pieters, Solidagro, Rikolto en Belmundo

Inschrijven

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via onderstaand formulier.