Illustratie filmavond © Tim De Keyser
© Tim De Keyser

In 2022 zal De Landgenoten samen met lokale partners een aantal filmavonden organiseren her en der in Vlaanderen. Op zo'n filmavond brengt De Landgenoten burgers bij elkaar om samen naar een film te kijken die de grondproblematiek illustreert. We zorgen daarbij voor een passende inleiding en ook een nawoord van ervaringsdeskundigen. 


Op het programma:

Filmavond 1 september in TIELT

Deze filmavond gaat door in verpakkingsarme winkel BOKAAL in samenwerking met Vzw WOP!  en Natuurpunt De Torenvalk. We vertonen om 20 uur ‘The Land for our food’, een filmdocumentaire die de Engelse leerling-teler Gavin Bridger volgt op zijn zoektocht naar toegang tot land voor agro-ecologische landbouw in Engeland. Bert Reubens van ILVO geeft een intro over herstellende landbouw. We sluiten af met een getuigenis van bioboer Jarno Claeys. 

Praktisch:

  • Datum: donderdag 1 september 2022 om 20 uur, welkom vanaf 19.30 uur
  • Locatie: Bokaal, Bruggestraat 19, 8700 Tielt
  • Inschrijven via evert@delandgenoten.be

Filmavond 23 november in RINGELWIKKE

Deze filmavond gaat door in Steinerschool de Ringelwikke in samenwerking met Avansa Vlaamse Ardennen. We vertonen daar om 20 uur ‘The Land for our food’, een filmdocumentaire die de Engelse leerling-teler Gavin Bridger volgt op zijn zoektocht naar toegang tot land voor agro-ecologische landbouw in Engeland.

Intro door Evert van De Landgenoten met een woordje uitleg over de organisatie en wat context over de grondproblematiek. Bert van Avansa Vlaamse Ardennen geeft na de film een toelichting over het belang van burgers te betrekken bij de grondproblematiek. Directeur Michael stelt zijn project 'School zoekt landbouwer' voor. 

Praktisch:

  • Datum: woensdag 23 november 2022 om 20 uur, welkom vanaf 19.30 uur
  • Locatie: Steinerschool de Ringelwikke, Elzeelsesteenweg 647 te Ronse
  • Inschrijven is niet nodig

Reeds afgelopen:

Filmavond 27 april in schilde

De eerste filmavond van De Landgenoten ging door in de Patattenloods van bioboerderij De Dobbelhoeve. We vertoonden daar om 20 uur ‘The Land for our food’, een filmdocumentaire die de Engelse leerling-teler Gavin Bridger volgt op zijn zoektocht naar toegang tot land voor agro-ecologische landbouw in Engeland. Adje Van Oekelen, coördinatrice van PAKT, geeft een inleiding en bioboer Wannes van Herdershof verzorgt het nawoord. 

Praktisch:

  • Datum: 27 april 2022 om 20 uur, welkom vanaf 19.30 uur
  • Locatie: Goorstraat 43, 2970 Schilde
  • Inschrijven is niet nodig