Op 20 april viert De Landgenoten zijn tiende verjaardag met een boeiend debat in De Vooruit over publieke landbouwgrond en commons.

Schrijf je hier in (voor 10 april).

Is privaat grondbezit in tegenspraak met onze maatschappelijke belangen? Hoe kunnen we als gemeenschap grondeigenaarschap omarmen en landbouwgrond toegankelijk houden voor boeren? Op welke manier werden commons in het verleden beheerd voor het belang van allen? En welke innovatieve ideeën over het gebruik van publieke landbouwgrond komen tegemoet aan de maatschappij van vandaag?

Experten Tine De Moor (hoogleraar collectieve actie in historisch perspectief), Cathérine Fierens (Leefmilieu Brussel), Fien Vansevenant (onderzoekster), Koen Trappeniers (VLM, diensthoofd grondzaken) en Maarten Cools (bioboer CSA De Goedinge) schuiven bij moderator Dirk Holemans (Oikos) aan tafel om zich over deze uitdagende vragen te buigen. 

Wat:
De Landgenoten viert zijn tiende verjaardag met een boeiend debat in Viernulvier over publieke landbouwgrond en commons.

Wanneer: 
20 april 2024, van 14u. - 15u.30

Waar:
Kunstencentrum De Vooruit, Foyer Theaterzaal, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Inkom:
Pay what you can: €6/€9/€12. Je bent pas definitief ingeschreven als je het bedrag hebt overgeschreven op rekeningnummer BE02 5230 8068 1140 met de vermelding Debat DLG 20 april.

Schrijf je hier voor 10 april in. 

Samen met 

Logo viernulvier