De Landgenoten heeft een tweeledige juridische structuur: het is enerzijds een coöperatie en sociale onderneming (De Landgenoten cvso), anderzijds is het een private stichting.

De coöperatie houdt jaarlijks een Algemene Vergadering (AV) voor de aandeelhouders. De eerstvolgende AV van coöperatie De Landgenoten gaat door op zaterdag 20 april 2024 in De Vooruit (Foyer Theaterzaal, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent) op zaterdag 20 april van 10u. tot 13u. Aansluitend voorzien we een heerlijke lunch.

Hoe bereik je De Vooruit? Hier vind je hoe je er geraak met het openbaar vervoer, auto of fiets.. Aandeelhouders worden uitgenodigd zich hiervoor in te schrijven.

Daarnaast nodigen wij ook graag onze vrijwilligers en sympathisanten uit voor het infomoment van stichting De Landgenoten. Algemene Vergadering (AV) en infomoment zullen in elkaar verweven worden. Niet-aandeelhouders zijn dus welkom om de Algemene Vergadering van de coöperatie bij te wonen. Voor beslissingen die genomen moeten worden door de Algemene Vergadering van de coöperatie, kunnen uiteraard alleen de aandeelhouders van de coöperatie stemmen.

Aansluitend op de AV is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij ons verjaardagsdebat over 'Landbouwgrond: to have or not to have', dat van 14u. tot 15u.30 op dezelfde plek doorgaat als de AV. Let wel: de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je hier voor dit betalende event in. 

INSCHRIJVEN VOOR DE AV

  • Kom je als A-vennoot, gelieve dan dit formulier te gebruiken.
  • Kom je als vertegenwoordiger van een B-vennoot (enkel onze oprichter-aandeelhouders), gebruik dan dit formulier.
  • Kom je als sympathisant, gelieve dan dit formulier te gebruiken.

Wie A-aandeelhouder is en een B-aandeelhouder vertegenwoordigt, dient beide formulieren in te vullen.

 

VOORBEREIDEN OP DE AV

We nodigen je uit om ter voorbereiding een aantal documenten te bekijken:

Coöperatie:

Stichting:

  • Jaarrekening 2023
  • Verslag en jaarplan zitten verweven in dat van de coöperatie (zie boven)

 

Roepen onze cijfers of plannen vragen bij je op, dan kan je deze kwijt in het inschrijvingsformulier. Wij geven antwoord op je vraag tijdens de AV. Uiteraard kan je ook ter plekke nog vragen formuleren.

VOLMACHT GEVEN

Wie niet aanwezig kan zijn op de AV, maar wel graag een stem uitbrengt, kan een volmacht aan iemand anders geven. Download dan dit volmachtformulier in en stuur zo snel mogelijk (en ten laatste 10 april) ingevuld terug naar contact@delandgenoten.be.