Vlinderveld CSA

Vlinderveld CSA

Voorjaar 2018 moest Steven Desmet stoppen met het Vlinderveld omwille van gezondheidsredenen. De Landgenoten zochten en vonden gelukkige de geknipte kandidaat-overnemer. Davy zal het Vlinderveld in Zemst verderzetten.

Wie: 
Davy Agten
Waar: 
Zemst
Wat: 
biologische groenteteelt
Grootte: 
0,9 ha
Verkoop: 
CSA, zelfoogst aangevuld met boerenmarkten, horeca

Zijn interesse voor permacultuur en passie voor kleinschalige, duurzame landbouw, zette Davy, een 36-jarige IT-er uit Mechelen, ertoe aan om in 2017 een landbouwcursus te volgen bij het NAC. Hij liep stage bij een aantal bioboeren en hielp een mede-student bij de opstart van een biobedrijf in Meise. Toen hij de oproep zag voor de grond van het Vlinderveld moest hij niet lang twijfelen: “Ik was klaar om een eigen landbouwbedrijf op te starten. Dat het vrijgekomen veld van De Landgenoten op fietsafstand van mijn thuis ligt, heeft de doorslag gegeven om mij kandidaat te stellen. 

Van het Vlinderveld opnieuw een levendig landbouwbedrijf maken dat de gemeenschap betrekt en zorg draagt voor de natuur, is Davy's ambitie. “Als basis wil ik het CSA-model met zelfoogst verderzetten. In 2019 wil ik op het veld opnieuw 50 à 100 verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en doorlevende planten hebben staan.” Ambitieuze plannen? “Ik voel me enorm gesteund door mijn vrouw Nicky, zij zal me helpen bij de praktische organisatie van dit alles.”

Dat de grond eigendom is en blijft van coöperatie De Landgenoten, is voor Davy een groot voordeel. “Zonder De Landgenoten was het financieel niet haalbaar om zo'n stuk land te beheren of te kopen. Bovendien is het fijn om weten dat de hele gemeenschap heeft bijgedragen om deze grond ter beschikking te stellen aan een bioboer.”

Interesse om lid te worden van het Vlinderveld?
www.vlinderveld.be

Deze grond werd reeds gekocht met De Landgenoten. We zoeken nog middelen voor de aankoop van nieuwe biogronden. Koop een aandeel of doe een gift en maak samen met ons duurzame landbouw in Vlaanderen mogelijk.

©TuRostro Fotografie