de Landgenoten

Zaak Huts: onze boeren worden uitgesloten

In Gent is het proces gestart tegen de verkoop van 450 ha publieke landbouwgrond aan een dochteronderneming van Fernand Huts. Wij willen onze steun uitdrukken aan de boer en burgers die een rechtszaak aanspanden. Meer info.

Crowdfunding: het Kruisbos zoekt Landgenoten

Een mooi perceel in Kalmthout werd ons te koop aangeboden. Dus zochten en vonden we de geschikte boer: Tom start er CSA-bedrijf Het Kruisbos. Samen gaan we op zoek naar Landgenoten die de grondaankoop helpen financieren. Koop een aandeel of doe een gift.

Crowdfunding: koop een stukje wei voor de geiten van Klavertroef

In 2015 toverden Peter en Joke een oude hoeve om tot geitenboerderij Klavertroef. Toen een aanpalend weiland te koop kwam, ontbrak het hen – na de recente investeringen - aan middelen om de grond te kopen. Toch hebben ze deze extra ruimte broodnodig voor hun geiten. Koop een aandeel of doe een gift.

Geef je grond een duurzame bestemming

De Landgenoten helpt jou als maatschappelijk geëngageerde grondeigenaar - particulier, lokale overheid, OCMW, kerkfabriek, zorgcentrum, ... - op weg om je landbouwgrond in te zetten voor lokale duurzame voedselproductie. Meer info.

agenda

12 dec

DE LANDGENOTEN

Welkom bij De Landgenoten, stichting en coöperatie.

De Landgenoten kopen of beheren landbouwgrond en verhuren die aan bioboeren. Samen met een groeiende beweging van meer dan 1000 boeren en burgers verzamelden we meer dan een miljoen euro en kochten we zo'n 17 hectare grond ter ondersteuning van landbouwprojecten in heel Vlaanderen.

Word aandeelhouder van de coöperatie De Landgenoten en investeer samen met vele andere coöperanten in vruchtbare landbouwgrond. Of steun het fonds Vrienden van De Landgenoten met een gift om de missie van De Landgenoten mee waar te maken. Word ook Landgenoot en maak duurzame landbouw samen met ons mogelijk. 

Waarom?

  • voor de boeren van de toekomst
  • voor vruchtbare bodems die zorgen voor een beter klimaat & milieu
  • voor gezonde, verse voeding
  • voor een faire, lokale & sociale samenleving